Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

24 september 2014 - Mooie afsluiting van het seizoen!
24-9-2014
 

Het zit er weer op voor dit jaar. Afgelopen zaterdag vlogen we de laatste vlucht vanuit Tongeren en daarmee is er voor ons een einde gekomen aan het seizoen 2014.

De voorgaande week werd Morlincourt vervlogen en dat was voor ons één van de mindere vluchten met de jonge duiven. We wonnen met de eerste duif de 41e NPO, een resultaat waar menig liefhebber zeer tevreden mee zou zijn. Maar gezien de uitslagen van voorgaande weken hoopten we ook op Morlincourt een vroegere duif te kunnen pakken. In het samenspel werd het uiteindelijk de 11e tegen 1507 duiven en een prima prijspercentage met 31 vd 49. Onze eerste duif was een doffer uit een dochter van ''Ippon''.

11 jonge duiven klasseerden zich bij de eerste 100 van het samenspel E, dus het resultaat was zeker niet slecht maar we hadden toch op een mooie TT notering gehoopt. Voor ons was dit ook een speciale dag, omdat Jos Voortman van de Koerier hier aanwezig was om opnames te maken van de vlucht en de manier van duivenhouden hier in Steggerda.

Na het resultaat op Morlincourt twijfelden we om de jongen wel of niet door te spelen op de laatste natourvlucht. Uiteindelijk toch het besluit genomen om door te spelen met zowel de jonge duiven als de oudere duivinnen.

Op Tongeren kwamen de duiven erg goed. We winnen met de eerste duif de 9e tegen 9261 duiven. Het is wederom de 13-748 van Hans & Evert-Jan Eijerkamp uit ''Rhodos'' x ''Mieke''. Dit is inmiddels haar 3e kopprijs in de afdeling:

4. Sittard - 21.494 duiven
9. Tongeren - 9.378 duiven
19. Weert - 11.513 duiven

Onderstaand een gedeelte van de uitslag met de 10 duiven welke zich bij de eerste 100 van de Afdeling klasseerden. Nummer 2 is een dochter van ''Nesta'' en nummer 3 weer een kleindochter van ''Nesta'' en ''Maldini''. In het Samenspel winnen 33 van de 54 gezette duiven hun prijs en in de Afdeling zijn dit er zelfs 35.

Al met al was het een mooie afsluiting van het seizoen en we zijn blij dat we ook de laatste vlucht van dit jaar nog mee hebben gedaan. Binnenkort wat meer over de selectie.

 

De 13-748, rechtstreeks Hans & Evert-Jan Eijerkamp uit ''Rhodos'' x ''Mieke'':

 
<<< Terug