Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

29 september 2014 - Selectie in volle gang
29-9-2014
 

Inmiddels zijn er alweer de nodige duiven vertrokken en begint de ploeg voor volgend jaar langzaam vorm te krijgen. Er zitten nog wel wat teveel duiven. Maar na een rui/winter periode kijk je toch altijd weer anders tegen bepaalde duiven aan. Dus we laten in eerste instantie wat meer duiven zitten dan we kunnen plaatsen volgend jaar. Daarnaast met het gevaar van de roofvogel is het makkelijk om wat achter de hand te houden.

Met het mooie aantal vroege jonge duiven welke we overgehouden hebben en een mooie ronde met late jongen (gespeeld op de natour) hadden we genoeg keuze. Dat kan het soms ook enorm lastig maken, maar beter genoeg keuze dan dat je duiven moet laten zitten waar je eigenlijk geen goed gevoel bij hebt.

Dan nog even heel wat anders. Afgelopen voorjaar werden bij een vliegkoppel de eieren kapot gevochten. We wilden toch graag dat dit koppel ook jongen zou grootbrengen, dus Bert Slot maar even een appje gestuurd of hij nog eieren had van deze datum. Daar 2 eieren gehaald uit één van Bert zijn kweekkoppels. Eén van de jongen uit deze eieren deed het als jonge duif erg goed en zat er op alle vluchten mooi bij. Ze werd daarmee 1e Asduif Jong P.V. de Vredesduif en daarnaast 4e van het Samenspel E. Voor ons is het dan ook weer mooi dat we in de stamboom duiven terugzien welke hier op de hokken zitten. De 14-697 is een kleindochter van ''Awom'' welke we in 2011 haalden bij Albert Timmerman. Verder erg veel lijnen van Arie Dijkstra in de stamboom.

In november/december zullen op GPS-Auctions nog enkele jonge duiven van ons worden verkocht. Vooral veel duiven van het soort van Arie Dijkstra. Dus kinderen van ''Nesta'' en ''Maldini''. ''Nesta'' hebben we speciaal voor deze verkoop een keer gekoppeld op zijn eigen dochter ''Noa Aimée'' (11e NPO, 35e NPO en 67e NPO als jaarling).

Op de foto de geweldige koppeling ''Nesta'' x ''Noa Aimée''

 

 

 

 

 
<<< Terug