Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

4 december 2014 - Jonge doffers op de vakken
4-12-2014
 

Vorige week hebben de jonge doffers de kans gekregen om een vak uit te zoeken op hun nieuwe hok. Hiervoor zaten ze in het jonge duivenhok om door de rui heen te komen.

We hadden ook nog plannen om het hok van de doffers te veranderen, maar hier zien we toch vanaf. We laten het zoals het is en dit jaar zullen we ook weer een dik pak gerstestro op de vloer plaatsen. In 2014 hebben we dit een jaar niet gedaan, maar het is ons niet goed bevallen.

De oude duiven zijn mooi door de rui gekomen. De voermengeling bestaat nu dagelijks uit 50% rui (mengeling Matador/Beyers en Versele Laga) en 50% rust van Matador. De meeste dagen maken we de hokken even schoon, maar wanneer dit een dag niet gebeurd is het ook geen ramp.

We kregen nogal wat vragen over de 2 choco duiven welke op GPS worden aangeboden. Hoe kan dat nou uit blauw x blauw een choco kweken? In de verkoop van Arie Dijkstra op PIPA was ook een choco te zien. Onze Nesta heeft een rode gloed over zijn staart. Zijn dochter Noa Aimee heeft ook een beetje rood onder de snavel. Het komt vaker voor bij duiven van Arie dat men uit 2 blauwe duiven een Choco kweekt.

De afgelopen week hebben we enkele liefhebbers op bezoek gehad welke de duiven van GPS hebben bekeken. Men was enthousiast over de duiven en dat zie je toch graag als liefhebber.

 

 
<<< Terug