Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

16 maart 2015 - Voorbereidingen vliegseizoen
16-3-2015
 

Het kopje van mijn vorige bericht was ''De eerste eieren zijn gelegd'', inmidels zijn de eerste jongen gespeend dus het is alweer eventjes geleden dat ik voor het laatst wat heb geschreven over het reilen en zeilen hier op de hokken.

Inmiddels zijn er al mooi wat jongen gespeend en er komen er nog heel wat aan. De jongen komen goed op. Ook hier echt wel eens een jong welke minder goed opkomt of een onbevrucht ei, maar dat zal overal wel zo zijn. Na het spenen raken we hier geen krabber meer aan bij de jongen. Dit doen we al jaren zo en het bevalt prima. We willen komende periode de meeste aandacht geven aan de oude duiven en dat neemt al genoeg tijd in beslag.

De meeste jongen komen van eigen hok en daarnaast zijn er enkele testjongen van Hans & Evert-Jan Eijerkamp toegevoegd aan de ploeg. Prachtige jongen welke goed passen tussen onze eigen duiven waar het Eijerkamp-bloed in veel van onze duiven aanwezig is. Daarnaast nog 2 belgen voor de Belgencompetitie van Cyriel Lambrechts via Comb. Kroon & Kroon uit Zandvoort.

De ouden duiven hebben we alweer inmiddels alweer een aantal dagen los gehad. Vanaf begin maart zijn we hiermee begonnen en dat gaat aardig goed. In het begin toch 2 duiven gepakt door de roofvogel en regelmatig dat de duiven behoorlijk paniekerig zijn door een aanval van de kromsnavel. Inmiddels hebben ze wat meer conditie en snelheid en hebben ze wat meer kans.

Verder nog wat veranderingen aan de hokken. Zo hebben we andere kleppen geplaatst waar ik binnenkort nog een foto van zal maken. Eenzelfde soort klep als we bij Jan Timmermans hebben gezien. Een simpele maar doeltreffende klep. Afgelopen zaterdag nog even een duivinnenkast gehaald bij Marco Zandvoort. De oude kast was prima, maar de duivinnen konden te gemakkelijk samen in een schapje gaan liggen. Met de nieuwe kast behoort dat niet meer tot de mogelijkheden.

Een behoorlijk nieuwsbericht sinds tijden, binnenkort weer meer nieuws op deze site!

 

 
<<< Terug