Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

21 maart 2015 - Al mooi wat jongen gespeend
21-3-2015
 

Over 2 weken de eerste oefenvlucht en een week later begint het alweer. Wij hebben er weer zin in en met het mooie weer van afgelopen week begint het weer echt te kriebelen.

Vandaag nog wat werkzaamheden in en rondom de hokken. Bedoeling is om het dak wat af te schermen zodat de duiven in één keer op de klep moeten vallen. Daar zullen de duiven nog wel even aan moeten wennen, maar ze hebben het vaak sneller door dan je vooraf denkt.

Inmiddels van eigen hok een 50 jongen gespeend. Liggen nog wel heel wat jongen overal in de schalen bij de kweek- en voedsterduiven. De vliegduiven zitten inmiddels allemaal op weduwschap. Met het loslaten van de jongen wachten we nog wel even. Ze kunnen dagelijks in de ren en over de valplank lopen dus ze kunnen de omgeving al een beetje verkennen. Naast de jongen welke nu in de schalen liggen komen er ook nog een 20-tal jongen van onze goede vriend Arnold Paalman.

Vorige week is Jelle Jellema hier nog even geweest om een doffer te halen uit ''Maldini''. Jelle heeft al een andere zoon van ''Maldini'' waar hij erg tevreden over is en ook de nakweek van deze doffer is al goed te noemen. Voor ons ook leuk om te zien dat onze duiven op zo'n geweldig hok getest zullen worden.

 
<<< Terug