Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

2 april 2015 - Bon verzilverd bij Tj. & A. Bosma
2-4-2015
 

Gisteravond samen naar Buitenpost gereden om onze bon van Tj. & A. Bosma te verzilveren. Op Dreampigeons had ik laatst de bon gekocht en vorige week kreeg ik al een berichtje van Auke dat hij wat klaar had waar we ook nog mee konden vliegen. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook het mooist, omdat je er gelijk achter komt wat erin zit. Bij kweekduiven gaat daar altijd wat meer tijd overheen.

Tjipke en Auke behoren al jaren tot de kampioenen van de afdeling en staan bekend om hun mooie series en vele kopduiven. Dit jaar nog ging er een duif van Tjipke en Auke naar de Olympiade in Budapest. 

We zouden rond een uur of 8 bij Auke thuis zijn, maar de duiven wilden niet zo goed binnenlopen dus dat werd iets later. Bij de Fam. Bosma werden we gastvrij ontvangen. Leuk gepraat over de duiven, maar ook over allerlei andere dingen. Auke had voor ons 3 mooie jongen klaarzitten met prima stambomen. We gaan kijken of we ze hier in Steggerda een beetje naar huis kunnen laten komen. Fam. Bosma bedankt voor de mooie jongen en de gezellige avond!

Vanavond gaan we naar Arnold om nog een mooie koppel jongen op te halen, dus zo langzamerhand begint de ploeg met jongen voor de jd vluchten aardig vorm te krijgen. Zelf blijven we ook nog steeds afzetten van de kweekduiven, dus het aantal loopt zo mooi op. Inmiddels ook alweer een jong uitgeselecteerd, dus de selectie is ook alweer begonnen.

De oude duiven trainen goed, maar met die harde wind is er niet veel aan op dit moment. Ik denk wel dat we zaterdag meedoen, maar hoeveel en wat voor duiven zien we morgen wel even. Het unikon systeem moet ook nog even onder de nieuwe kleppen, dus ik hoop dat dat nog gaat lukken voor zaterdag en anders volgende week maar even.

Binnenkort meer nieuws

 
<<< Terug