Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

12 april 2015 - Vitessevlucht Boxtel
12-4-2015
 

Gisteren de eerste officiële vlucht vanuit Boxtel. Voor ons bijna 150 km. Afgelopen week hebben de duiven prima getraind en ze zagen er ook goed uit. Met een goed gevoel hebben we dan ook de duiven ingekorft voor Boxtel.

Als eerste klokken we een jaarling duivin 14-747 uit Zlatan (zoon Ippon) x Euro's Lady. Vorig jaar won ze al eens de 2e tegen 16.739 duiven op Sittard. Gisteren was het goed voor de 5e tegen 534 duiven.

Kort daarna ook de tweede en derde duif geklokt. Als tweede klokken we ''Else'' uit Ippon x Michelle. Daarna de 10-758 van Peter vd Merwe welke we destijds als ei gehaald hebben.

Daarna vielen ze goed, maar voor een vlucht van 150 km hadden wij verwacht dat ze sneller achter elkaar zouden komen. Achteraf bleek ook dat het bij andere liefhebbers niet zo vlot ging als vooraf verwacht. Toen wij om 14:00 uur gisteren gingen afslaan moesten overal ook nog wel wat duiven komen. Op dat moment moesten wij er nog 3 vd 46 en dat was geen reden tot klagen. Bij thuiskomst van de vereniging was er nog een doffer thuisgekomen en later ook nog een duivin. Op dit moment missen we dus nog 1 duivin van de 46 ingekorfde duiven. Deze duivin hebben we dit voorjaar ook al eens moeten ophalen, dus het zal zeker niet de meest slimme duif zijn geweest op ons hok.

Al met al zijn we hier wel tevreden met het resultaat. We hadden geen echte kopduif, maar in de Vereniging en Samenspel wel prima 50% in de punten. Op naar volgende week!

.

 

 

 
<<< Terug