Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

27 april 2015 - 5e tegen 21.318 duiven op Tilburg
27-4-2015
 

Na een goede serie van vorige week zonder een echte koppduif was het deze week even afwachten wat de duiven op Tilburg zouden doen. We zijn maandag nog bij Nanne Wollff geweest om de duiven even te laten controleren, maar de conclusie was brandschoon. Vrijdag met inkorven voelden de duiven goed aan. Helaas was het vooruitzicht voor de zaterdag niet al te best, maar gelukkig kon er toch nog gelost worden om 13:00 uur.

Toen we stonden te wachten kwam er een koppel over van wel een 40 duiven. De koppel zat hoog en er leek geen duif uit te vallen, maar toen de koppel al een eindje verder was en wij onze aandacht eigenlijk alweer op de goede hoek hadden gevestigd viel er toch nog een duif uit. Ze zat enorm hoog en maakte weinig aanstalten om naar binnen te gaan. Uiteindelijk toch geklokt op 14:34:55 met een snelheid van 1725 mpm. Toen we deze duivin hadden geklokt volgden ook vlot de andere duiven, maar ook deze duiven gingen slecht naar binnen. Kwam waarschijnlijk ook wel wat door het weer en de sperwer die later opdook.

Later bleek dat we met de eerste duif een goede tijd hadden neergezet in de Afdeling. Het was de jaarling duivin 14-717 welke we als eerst klokten. Het is een dochter van onze 13-748 welke vorig jaar een aantal mooie kopprijzen vloog op het korte werk. Van vaderskant komt ze uit een samenkweek met Gebr. Boltjes, namelijk uit Ippon met hun topduivin 333. Onze tweede duif was een rechtstreekse dochter van de 07-333 van Boltjes.

De eerste 3 duiven op een rijtje:

1e 14-717 uit ''Zoon Ippon'' x ''Heremans duivin''

2e 14-740 uit ''Zoon Leontien'' x ''Drie Drietjes''

3e 10-758 uit ''Dochter Calipso'' via P. vd Merwe

Met de eerste duif spelen we ook de 1e tegen 2428 tegen in Samenspel E1. De 717 was één van onze favorieten voor komend jaar omdat ze zich vorig jaar ook op de laatste JD vluchten ook goed liet zien.

De uitslag was als volgt in het Samenspel E1:

 

 
<<< Terug