Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

15 juni 2015 - 32e Quievrain tegen 13.003 duiven
15-6-2015
 

Nadat we vorig weekend niet echt tevreden waren moet je altijd maar weer afwachten hoe de duiven het dan weer oppakken. Vanuit Quievrain werd het een zeer snelle vlucht. Onze eerste duif haalde maarliefst 1913 mpm en dat was goed voor de 32e tegen 13003 duiven in de Afdeling. Tussen de eerste aankomsten wel wat te grote gaten, maar later vallen ze wel snel en het grootste gedeelte was ook zo weer thuis. De eerste duif zit er mooi bij, maar het verloop moet wel wat sneller.

De voorbereidingen voor Quievrain liepen ook niet helemaal soepel. Ik denk dat de duivinnen aan het begin van de week ergens van zijn geschrokken. Op woensdag en donderdag durfden ze amper op de klep te vallen. Op woensdag waren de duivinnen om half 8 (los om 5 uur) nog niet binnen. Toen maar de doffers los gelaten en toen vielen ze gelukkig wel. Donderdag precies hetzelfde verhaal, dus dat was bijzonder vervelend. Onze eerste getekende 12-792 heeft ook wel 5 minuten verspeeld en dat is natuurlijk jammer.

Nu maar hopen dat ze deze week wat minder zenuwachtig zijn. Onze eerste 2 waren wel duivinnen, maar die zitten op het andere hokje en deze duivinnen hadden nergens last van. Onze eerste duif was een jaarling duivin en vloog dit jaar eerder al een 1e in Samenspel E1 op Tilburg, ook dit was een snelle vlucht.

Onderstaand de stamboom van onze eerste duif:

 
<<< Terug