Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

16 juli 2015 - Afgelopen weekend 12e en 13e tegen 2.541 duiven
16-7-2015
 

Even wat later een nieuwsbericht dan normaal. Het is naast de duiven ook behoorlijk druk thuis. Over afgelopen weekend zijn we zeer tevreden. De oude duiven hebben een prima uitslag neergezet, maar we waren vooral tevreden over het thuiskomen van de jonge duiven.

De oude duiven gingen sneller dan we aanvankelijk hadden verwacht. In de vereniging zaten we bijna 70 mpm los met twee duivinnen. Het was de 14-740 welke als eerste werd geklokt en kort daarna de 14-715. Beide goede duivinnen welke ook al eerder goed er bij hebben gezeten. De 740 komt weer uit een samenkweek met Wilco Boltjes uit Blesdijke. Ook de 14-717 waarvan ik de stamboom in het vorige nieuwsbericht heb geplaatst is weer een kleindochter van Wilco zijn topduivin ''Lian''.

In de vereniging werd het 1,2,4,6,12 enz tegen 307 duiven!

Naast de oude duiven ook 105 jongen ingekorfd voor Deventer. Het is toch altijd enorm spannend wanneer de jongen voor de eerste keer meegaan. Onze jongen hebben geen uitgebreide voorbereiding gehad, gewoon dagelijks bij huis hard trainen en that's it. Dit doen we al enkele jaren zo en dat bevalt goed. Zaterdagavond 84 thuis en dat was gezien het beeld bij ons in de vereniging gewoon erg goed. Zondag druppelde het door tot 96, dus dat was helemaal prima. Nu maar eens kijken wat ze er komend weekend van maken.

Op Chateauroux zoals het nu lijkt zo'n 6 duiven mee, de rest gaat mee op de midfond en dan zit het er alweer op met de oude duiven.

 
<<< Terug