Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

3 augustus 2015 - Gennep 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 etc tegen 534 duiven
3-8-2015
 

Voor onze jonge duiven stond afgelopen weekend de eerste echte vlucht op het programma. De 2 oefenvluchten gingen hier erg goed met maar weinig verliezen. De 2e trainingsvlucht hadden we 96 duiven mee en alle 96 wisten het thuisfront weer te bereiken. Daarna op maandag toch hier en daar wat voer in het hok en dunne mest. Ik hoorde verschillende liefhebbers met een soortgelijk verhaal. Omdat we toen vlak voor de eerste vlucht zaten hebben we toch besloten om in te grijpen met de fc mix van Wolff. Hier reageerden de duiven goed op en het ging weer de goede kant op. Toen de voorspellingen zo slecht waren voor het weekend van de eerste vlucht hebben we besloten om nog niet mee te doen. Kampioenschappen spelen we niet voor en de duiven moeten 100% aan de start komen. Daarnaast beide nog even naar de Zwarte Cross geweest, dus een weekend zonder duiven kwamen nog niet eens zo slecht uit. Wilco Boltjes heeft die dagen hier de duiven verzorgd en dan weet je dat het goed gaat. Vorige week donderdag nog even langs Nanne Wolff geweest om de jongen te laten nakijken en Nanne gaf aan dat er niks meer mankeerde aan de jongen.

Met een goed gevoel dus ingemand voor Gennep en de duiven lieten zaterdag ook zien dat ze in goede doen zijn. We kregen 6 duiven tegelijk en die vielen niet gelijk, maar uiteindelijk toch bijna 3 tegelijk geklokt. Daarna is het verloop zeer vlot te noemen en op zaterdag 93 vd 95 thuis. Onze eerste 5 duiven op een rijtje:

15-386 uit ''Maldini'' x ''dochter Dylan''

15-391 uit ''Maldini'' x ''dochter Dylan''

15-383 uit ''Nesta'' x ''Heaven 865''

15-309 uit ''Nesta'' x ''moeder Ippon''

15-357 uit ''Ippon'' x ''Michelle''

De uitslag binnen P.V. de Vredesduif was zeker goed te noemen. In het rayon komen we er niet aan te pas tegen de verdere afstanden. We zijn erg tevreden over deze eerste vlucht voor de jongen, nu hopen dat we deze lijn de komende weken door kunnen zetten. Bij Arnold Paalman haalden we begin dit jaar een aantal jonge duiven. We hadden 11 rechtstreekse jongen van Arnold mee en deze wisten zich ook allemaal in de punten te klasseren.

 

 
<<< Terug