Welkom
Nieuws
Stamopbouw
Kweekduiven
Vliegduiven
Systeem
Uitslagen
Prestaties
Te koop
Contact
 
    Nieuws
 

31 augustus 2015 - 7e, 9e, 13e enz tegen 2.614 duiven op Quievrain
31-8-2015
 

Nadat we vorige week een 1e en 2e speelden in eigen vereniging lieten de jongen ons afgelopen weekend wederom niet in de steek. Dit keer konden we in het Samenspel nog redelijk meekomen, maar in de afdeling had onze regio dit keer niks te zoeken.

Vorige week speelden we de eerste prijs tegen 311 duiven met een rechtstreekse van H. & E.J. Eijerkamp, de 15-024. Kort gevolgd door een rechtstreekse van Arnold Paalman.

Quievrain van deze week werd een pittige vlucht voor de jonge duiven. Wij speelden dus 3 mooie kopprijzen in het Samenspel E1. Daarna moeten we wel eventjes wachten waarna ze vlot vielen. De eerste 3 duiven op een rijtje:

1e 15-368 uit ''Zoon Leontien'' x ''Zus Ippon''

2e 15-636 rechtstreekse A. Paalman

3e 15-380 uit ''Zoon Kawasaki x ''Vienna''

4e 15-635 rechtstreekse A. Paalman

5e 15-342 uit ''14-742'' x ''Noa Aimée''

De duiven van Arnold laten zich de laatste weken ook steeds meer zien. Zo zijn wij ook steeds weer op zoek naar betere duiven. De basis wordt hier gevormd door de duiven van H. & E.J. Eijerkamp, Arie Dijkstra en de lijn van Ippon. Daarnaast hier en daar wat versterkingen gehaald. Zo zijn er de afgelopen 2 jaar verschillende duiven gehaald bij één van de beste hokken van Friesland in onze ogen. Daarnaast komen er dit jaar nog wat uit Donkerbroek van Jan Timmermans.

Naast de vroege jongen waren ook de late jongen hier voor het eerst mee op e natour. Vorige week maandag moesten deze eigenlijk al voor het eerst mee, maar er is zondag overdag wat gebeurd waardoor ze met geen mogelijkheid meer het hok in wilden. Daarom vrijdag maar in 1 keer mee op 150 km zonder af te richten. Op zaterdagavond 27 thuis en zondag is daar nog één bijgekomen. Daarover dus ook zeer tevreden.

Nog twee weken te gaan. We zullen ook blij zijn wanneer het er weer op zit en wanneer we streng kunnen selecteren. Iedereen succes de laatste weken!

 
<<< Terug